Lördag

Datum: 2014-08-23 Klockan: 18:36:00  
Hej hej! Är så tacksam att det är helg haha, är sjukt trött och har sådan träningsvärk överallt. Vi körde fys på idrotten igår och det var riktigt jobbigt. Det har varit en ganska bra vecka, har haft vanliga skoldagar sedan i tisdags, utan så mycket speciella händelser. Nästa vecka blir den första, hela riktiga skolveckan, så ska bli kul att se hur allt känns efter det. Idag var jag inne i stan för att käka lunch med mamma och Joel. Mamma hade bokat ett bord på Grand Hotell som överraskning, och gud så god maten var. Tyvärr hade vi lite otur med vädret hela tiden vi var i stan, men vi lyckades i alla fall undvika ösregnet som kom för ett tag sedan. Imorgon har jag inga särskilda planer, kanske ska åka och köpa en klädstång till mitt nya rum som jag blev helt kär i och sedan träffa Pallavi om hon är ledig. Hoppas att ni får en bra helg!
 


Fall

Datum: 2014-08-23 Klockan: 18:22:05  
Några wanties inför hösten. Älskar den mörkgråa stickade tröjan, och är verkligen i behov av en ny väska. Min börjar bli lite sliten och smutsig efter snart 2 års användning.


Fyra från helgen

Datum: 2014-08-17 Klockan: 19:36:22  
Här är fyra bilder från bröllopshelgen! Det var min pappa och hans tjej som gifte sig efter 5 år ihop. Det var mycket på gång hela tiden så det var jätteskönt att komma hem nu och bara kunna ta det lugnt. Ska vila ut mig tills imorrn så jag orkar med en ny skoldag också hehe. Bröllopet var hur som helst väldigt fint, och middagen likaså. Jag fick håret stylat innan ceremonin då jag skulle hålla i brudbuketten medan ringarna sattes på, och det blev verkligen jättefint! Trodde inte att det skulle bli någon speciell frisyr eftersom att jag har ganska kort hår fortfarande, men det blev riktigt bra. Medan vi väntade på att middagen skulle börja spelade jag, Joel och hans kompis lite biljard. Vann nästan, fick ner alla mina biljardkulor i alla fall, och jag har inte spelat sedan femman typ så ganska bra ändå ;) Kom hem vid två idag och har som sagt tagit det lugnt sedan dess. Hoppas er helg har varit bra! Och grattis till min pappa och hans fru!


Inspiration till det nya rummet

Datum: 2014-08-17 Klockan: 19:17:00  
I november så flyttar mamma till Sundbyberg, vilket innebär att även jag gör det, och detta innebär även att jag får ett nytt rum att inreda! Jag älskar verkligen att designa och fixa i ordning rum, finns oändliga möjligheter varje gång. Som tur är kommer väggarna vara vita när vi flyttar in då det är alldeles nybyggt, så det är som en blank canvas att börja rita på. Det jag har tänkt mig till det nya rummet är toner i beige, koppar, grönt och någon hjälp-färg (t.ex. lila som på bilden). Sedan älskar jag verkligen idéen att ha tavlor i olika storlekar och utseende på väggen och göra konst av det. Jag har även fallit för pikerade huvudgavlar så det vill jag definitivt ha till min säng. Har ju sängram nu, men det känns som att en säng med istället kanske en sängkappa och mjuk gavel ger rummet ett softare intryck. Vill även ha en stor fluffig matta för att göra allt enhetligt. Får se senare om beige eller vit passar bäst! Huvudtanken är i alla fall lugna färger, men även kontraster och några mönster/detaljer som gör rummet intressant och personligt. Längtar tills jag kan börja inreda! ;)


Första skoldagen

Datum: 2014-08-15 Klockan: 18:45:00  
Hej hej! Idag hade jag min första dag på gymnasiet, var riktigt nervös innan då jag inte kände någon annan där sedan innan. Men det gick jättebra, det var mest en massa info och lära känna skolan och lära sig hitta osv. Fick träffa min mentorsklass och veta lite mer om mitt schema också och det känns helt rätt. Åkte sedan in till centralen efter skolan för att åka vidare till Katrineholm med Joel. Kom fram för någon timme sen och sitter nu i pappas fästmös föräldrars hus här (mycket att hålla reda på haha). Imorgon är det bröllop och åker sedan hem på söndag eftermiddag någongång. Har inte världens bästa internetkoppling här så vi får se hur det blir med uppdateringen. Hoppas att ni haft en bra dag!
 


Calm

Datum: 2014-08-10 Klockan: 21:38:06  
Tog fram kameran idag efter månader av icke-användning och märkte att jag verkligen saknat att fotografera. Fast det var som att lära sig att cykla, blev direkt bekväm med inställningar och hur jag arbetade med kameran vilket var jätteskönt!


Godnatt!

Datum: 2014-08-09 Klockan: 01:20:00  
Heej! Tänkte bara slänga in ett inlägg innan jag går och sover, har lyckats vrida upp och ner på dygnet totalt så måste börja försöka vrida tillbaka innan skolan börjar haha. Smått ångest nu över att det är 6 dagar kvar(!!) Imorgon, eller senare idag haha, ska jag möta upp en kompis i Rålis så hoppas att det blir bra väder. Annars ska jag bara försöka ta vara på sommaren så mycket som möjligt den här sista veckan så bloggningen fortsätter nog bli den spontana som den varit ett tag nu. Ni får sova så gott och hoppas att ni njuter till fullo dessa sista dagar av sommarlovet!
 




Black and White

Datum: 2014-08-06 Klockan: 21:53:00  
Lite såhär kommer jag gå klädd i höst/vinter - fast med mer färger såklart! Är redan på jakt efter den perfekta svarta kappan haha, men man kan aldrig vara ute i för god tid ;)


Sista veckorna innan gymnasiet

Datum: 2014-08-06 Klockan: 00:02:00  
Tänkte uppdatera er lite om de dagar som passerat sedan jag sist skrev! Har hunnit med massvis inom väldigt kort tid. I måndags förra veckan packade i alla fall Emelie och jag ihop väskorna och satte oss på tåget mot Båstad. Dock blev detta en riktig helvetesresa som istället för att ta 5h, tog 15h... Men men! Vi kom fram tillslut och fick världens mysigaste välkomnande av Thea. Dessutom var utsikten på morgonen tillräckligt underbar för att sudda ut minnena från gårdagens resa. I Båstad hängde vi mycket på stranden, käkade middag ute, promenerade, kollade på solnedgången, pratade & skrattade massa och bara umgicks. Var verkligen jättehärligt och något jag gärna gör om! Resan hem på torsdagen gick som tur var smidigt och med endast få förseningar i jämförelse med den tidigare hehe. 
 
Hann knappt landa hemma för tidigt på fredagsmorgonen tog jag och mamma flyget upp till Umeå för att heja på min brorsa när han sprang i Friidrotts-SM. Det var ganska mysigt faktiskt, fast jag insåg att jag är nog till största del en storstadstjej, om man nu får kalla Stockholm för det ;) Shoppade massa nytt fint till gymnasiet som jag är så peppad inför att få ha på mig haha. När jag kom hem var äntligen Pallavi hemma igen också så vi har hängt en del de senaste dagarna. Och idag kom mitt startbrev hem från Rudbeck. Är full av skräckblandad förtjusning ärligt talat, men riktigt taggad. Längtar efter förändring, nya personligheter, rutiner etc. Nu är det bara 10 dagar kvar så nedräkningen har börjat! Hur har erat sommarlov varit? 



Rebecka, 16, Stockholm
Är en glad & målmedveten tjej som älskar att skriva, shoppa, resa och umgås med vänner. Drömmer om att en dag få jobba som skribent och ha en lägenhet i New York!

I denna blogg kommer ni få läsa om min vardag & mina tankar, musiktips och shopping. Hoppas att ni stannar!

- Läs mer om mig Här.


Kontakt: [email protected]

Tillbaka till startsidan?